Sitä saa, mitä tilaa

04.05.2020

Lainaus kirjasta Seuraa minua /Richard Bach:

Jokainen henkilö, kaikki elämäsi tapahtumat osuvat kohdalle, koska olet vetänyt ne luoksesi. Voit itse päättää, miten niihin suhtaudut.

Hetkittäin on tavattoman helppoa ajatella niin, että sitä saa, mitä tilaa. Tällä hetkellä elmäämme varjostaa Korona epidemia. Kuka sen tilasi?

Tätäkö globaalius tarkoittaa. Kun jossakin päin maailmaa tapahtuu jotakin, niin koko maailma reagoi.

Olemme saaneet nauttia siitä, että voimme jutella rakkaittemme kanssa aivan ilmaiseksi ympäri maailmaa. Voimme seurata viisaitten puhujien YouTube - videoita, jos vain kielitaitomme riittää. Enää ei ole pakko matkustaa opiskelemaan haluamaansa asiaa Jenkkeihin, sen voi tehdä netissä.

Voimme lentää edullisemmin kuin koskaan ennen - voimme sana - on tässä nyt imperfektissä. Voimmeko enää? Nautimme eri maiden ruokakulttuureista kotonamme. Kun ennen vappua kävin Kauppahallissa ostoksilla, kuuntelin kuinka joku mies pohti myyjän kanssa voiko hän ostaa ulkolaisia uusia perunoita. Hän osti ja totesi kuulleensa, että keittäminen tuhoaa Koronan.

Yritän pakottaa itseni miettimään, että jos ja kun olen tämän ajan päättänyt elää, niin mitä Koronan on tarkoitus opettaa juuri minulle. "Voit itse päättää miten siihen suhtaudut."

Olen kertakaikkinen fatalisti. Jos saan Koronan, niin saan. Jos jään huomenna auton alle, niin jään. Jos se lentokone, jolla lomalleni lennän, putoaa, niin se putoaa. Eli näin Koronaan ja kaikkeen muuhunkin suhtaudun. En ryhdy pelkäämään.

Se ei silti vie minulta vastuuta siitä, miten siihen suhtaudun. En pyri tietoisesti Koronaa hankkimaan ja kannan vastuuni lähimmäisistäni. Fatalismini koskee vain itseäni, jos sen saan, niin saan. Mutta en kuitenkaan voi ajatella, että jos sen toisiin tartutan, niin tartutan.

Jotenkin kammottavalla tavalla kuitenkin mielessäni pyörii ajatus, että onko kaikki ollut ylireagointia. Kuinka syvään ahdinkoon joudumme globaalisti talouden romahtaessa.

Mitä Koronan on tarkoitus meille globaalisti opettaa? Mitä sen on tarkoitus yksilöinä opettaa? Epävarmuuden sietämistä ainakin. Ehkä poliitikoille ja päättäjille nöyryyttä siinä, että he eivät vain yksinkertaisesti tiedä. Vallassa voi nyt olla vaikea olla.

Toivon kuitenkin, että kaiken tämän jälkeen voin todeta jotain oppineeni ja ymmärtäneeni - itse omassa elämässäni - sillä sitähän minä elän.


Kuinkas kävikään..

Otsikkosi Menee Tähän

Kirjoita alaotsikko tähän

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla.